1964 – 2019 | Η Ορίζων Ασφαλιστική συμπληρώνει 55 χρόνια “ζωής” στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και η τρίτη γενιά της οικογένειας Αχή, οι κ.κ. Κων/νος, Παύλος και Χρήστος Αχής, συνεχίζουν από επιτελικές διοικητικές θέσεις να οδηγούν την Ορίζων στο μέλλον.

Όπως εξηγεί στην «Α.Α.» ο κ. Παύλος Αχής, Υπεύθυνος Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνων, πιστεύουν και υπηρετούν με προσήλωση το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Αχή, ως προς τη μορφή, τον τρόπο λειτουργίας και την εξειδίκευση της Εταιρείας –χαρακτηριστικά που την έχουν καταστήσει, άλλωστε, μία από τις πιο φερέγγυες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς, με 55 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις.
 

 

  • Kύριε Αχή, ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που σας δημιουργεί η φετινή επέτειος;
    Π.Α.: Φέτος η Ορίζων συμπληρώνει 55 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά, γεγονός που μας καθιστά ιδιαιτέρως υπερήφανους, καθώς παραμένουμε από το 1964 μέχρι σήμερα μία από τις πιο φερέγγυες εταιρείες της αγοράς, με 55 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις και υψηλούς δείκτες SCR.
     
  • Τι παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο στη διάρκεια αυτής της 55χρονης πορείας;
     Π.Α.:Το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Αχή ήταν μια αμιγώς ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με συνετή διαχείριση και επενδυτική πολιτική, καθώς και βαθιά εξειδίκευση στον κλάδο. Αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε και διατηρούμε μέχρι σήμερα.
     
  • Οδεύοντας προς το μέλλον, ποιοι είναι οι στόχοι σας;
    Π.Α.
    : Στη σύγχρονη εποχή της Ορίζων, ευελπιστούμε να διατηρήσουμε το μομέντουμ μεγέθυνσης των τελευταίων χρόνων, εστιάζοντας στη διαρκή βελτίωση της λειτουργικότητάς μας, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπους. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθώς είμαστε μέσα σε ένα ευμετάβλητο και σκληρό χρηματοοικονομικό περιβάλλον.
    Επιπλέον, η συμπλήρωση των 55 χρόνων σηματοδοτείται από ένα ακόμα σημαντικό βήμα για εμάς, με τη δημιουργία του νέου διοικητικού υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Άμεσος στόχος μας η περαιτέρω ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης υφιστάμενων και νέων συνεργατών στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη, τα πρώτα δείγματα λειτουργίας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, κάτι που είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχιστεί στο μέλλον.
     
  • Το 2018 πώς καταγράφεται στην ιστορία της Ορίζων;
    Π.Α.:
     Η χρονιά που μας πέρασε παρουσίασε πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των ασυνήθιστων καταστροφικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα μας, καθώς και της μεγάλης ζημιάς της εταιρείας Sunlight του ομίλου Olympia, στο ασφαλιστικό σχήμα της οποίας συμμετείχαν οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Περιουσίας. Ωστόσο, νιώθουμε απίστευτη περηφάνια και ικανοποίηση που σταθήκαμε δίπλα σε κάθε μας πελάτη –μικρότερο ή μεγαλύτερο δεν έχει σημασία–, κατά τη διάρκεια της δύσκολης στιγμής.
     
  • Τι μήνυμα απευθύνετε σε πελάτες και συνεργάτες, με αφορμή την επέτειο των 55 χρόνων;
     Π.Α.: Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες και τους πελάτες που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, χτίζοντας μακροπρόθεσμες σχέσεις εμπιστοσύνης.

    Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Παύλου Αχή υπεύθυνου τμήματος διαχείρισης κινδύνων, στην Ασφαλιστική Αγορά