🚗 Μύθος 1: Το χρώμα του αυτοκινήτου σου μπορεί να αυξήσει τα ασφάλιστρα!
Ένας από τους μύθους, που ακούμε πολύ συχνά, είναι ότι τα κόκκινα οχήματα πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα σε σχέση με υπόλοιπα. Το χρώμα του οχήματός σου δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην τιμή των ασφαλίστρων σου. Ο ασφαλιστής σου ενδιαφέρετε περισσότερο για το μοντέλο του αυτοκινήτου σου, το έτος κυκλοφορίας και την περιοχή στην οποία κατοικείς. Αυτό που μετράει, παρ’ όλα αυτά, είναι η οδική σου συμπεριφορά. Κλήσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ θα σου δώσουν «αρνητικούς πόντους» όποιο κι αν είναι το χρώμα του οχήματός σου.
 
🚗 Μύθος 2: Αν το αμάξι σου είναι παλιό, δεν κινδυνεύεις από κλοπή...
Λάθος! Αν ανήκεις στους 12.041 ιδιοκτήτες οχήματος των οποίων τα τροχοφόρα κλάπηκαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2015 - σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας - γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι διαρρήκτες προτιμούν να βάλουν ως στόχο κάποιο παλαιότερο όχημα γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να το κλέψουν.

🚗 Μύθος 3: Η «Ασφάλεια Αυτοκινήτου» σε καλύπτει σε περίπτωση κλοπής, καταστροφής από θύελλα, φωτιά ή πλημμύρα.
Η Προστασία από Πυρκαγιά, από Ολική ή Μερική κλοπή, από Φυσικά Φαινόμενα και από Απεργίες / Οχλαγωγίες / Πολιτικές Ταραχές δεν ανήκουν στις βασικές παροχές όλων των προγραμμάτων «Ασφάλειας Αυτοκινήτου». Είναι συχνά προαιρετικές και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμά σας τις καλύπτει για να μην βρεθείτε... προ εκπλήξεως! Ο ασφαλιστής σας είναι πλήρως ενημερωμένος για τις παροχές οπότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να σας λύσει κάθε απορία.

🚗 Μύθος 4: Δάνεισα το αμάξι σε έναν φίλο μου, άρα αυτός είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη χρήση του.
Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες εντοπίζουν το αμάξι. Όχι τον οδηγό. Επομένως, σ’ αυτή την περίπτωση θα είστε εσείς υπεύθυνος για όποια ζημιά προκληθεί στο αμάξι σας ακόμη κι αν δεν οδηγούσατε ο ίδιος.

🚗 Μύθος 5: Τα προσωπικά μου αντικείμενα εντός του οχήματος είναι και αυτά ασφαλισμένα.
Αυτός είναι ένας μύθος με θλιβερά αποτελέσματα... Αν ο ακριβός σας εξοπλισμός για σκι καταστραφεί κατά τη διάρκεια ατυχήματος δεν αντικαθίσταται ούτε παίρνετε κάποια αποζημίωση. Με άλλα λόγια, ασφάλιση αντικειμένων/περιουσιακών στοιχείων είναι εφικτή, αλλά όχι μέσω της «Ασφάλειας Αυτοκινήτου».

🚗 Μύθος 6: Με την «Ασφάλεια Αυτοκινήτου» μου δικαιούμαι αυτομάτως ένα ενοικιαζόμενο όχημα σε περίπτωση βλάβης/ατυχήματος.
Εάν το όχημά σας κλαπεί ή καταστραφεί δεν είναι απαραίτητο ότι δικαιούστε ενοικιαζόμενο όχημα ως απόρροια της αποζημίωσής σας. Πρέπει να ελέγξετε αν το πρόγραμμά σας καλύπτει την εν λόγω παροχή, και αν όχι, πρέπει να ζητήσετε να προστεθεί αυτή η κάλυψη.

🚗 Μύθος 7: Εάν είμαι άνω των 55 χρόνων η "Ασφάλεια Αυτοκινήτου" θα μου κοστίσει κάτι παραπάνω.
Η ηλικία είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα ασφάλιστρά σας όσον αφορά στην «Ασφάλιση Αυτοκινήτου». Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν προγράμματα / εκπτώσεις τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Στην Ορίζων Ασφαλιστική προσφέρουμε έκπτωση 5% σε έμπειρους οδηγούς, ηλικίας από 30 έως 65 ετών και υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν άδεια οδηγήσεως πάνω από πέντε (5) χρόνια και όχημα 15ετίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπτώσεις μας (ένστολοι, άνεργοι, ετήσια πληρωμή, ασφάλιση δεύτερου οχήματος) επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.orizonins.gr/content/aytokinhto/.
 
🚗 Μύθος 8: Για να πουλήσω το αμάξι μου πρέπει να περιμένω να λήξει το συμβόλαιό μου.
Σε περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου μπορείτε να ακυρώστε το συμβόλαιό σας και να σας επιστραφούν τα χρήματα ή να συμψηφιστούν με την ασφάλιση του νέου οχήματος. Δεν χρειάζεται να λήξει το συμβόλαιο για να προχωρήσετε στη μεταβίβαση του αυτοκινήτου σας.