• Μην κάνεις Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Σε εσένα θα συμβεί; 
    Την κατατάσσουμε πρώτη στη λίστα μας γιατί είναι μία φράση που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό όλων μας. Όμως ,δυστυχώς, η απάντηση είναι ότι αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Ειδικά αν ανήκεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: οικογενειάρχης, κάτοχος κατοικιδίου ζώου, εργοδότης προσώπων τα οποία απασχολούνται στην κατοικία σου (βοηθοί, κηπουροί, καθαριστές κλπ) είναι πολύ πιθανόν να συμβεί κάποιο ατύχημα στο οποίο θα έχεις μερίδιο ευθύνης.
  • Αν συμβεί κάποιο ατύχημα θα το λύσω σε προσωπικό επίπεδο. 
    Όταν εμπλέκεται ένα ατύχημα σε μία προσωπική ή εργασιακή σχέση, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν μπορείς να γνωρίζεις κατά πόσο το τρίτο άτομο λέει την αλήθεια για το ατύχημα που του συνέβη ή αν είναι πρόθυμο να βρει μία λύση. Επίσης η δυσχερής κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί εαν το ατύχημα δεν προέρχεται από εσένα αλλά από κάποιο άλλο άτομο της οικογένειάς σου (σύζηγος, παιδί κτλ). Η "Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Οικογενειάρχη" της Ορίζων καλύπτει παραλείψεις, αμέλειες και λάθη της συζύγου του ασφαλιζομένου, των ανήλικων παιδιών του και των συγγενών 1ου βαθμού που ζουν στην ίδια κατοικία. 
  • Αν το ατύχημα συμβεί, μίλα σε κάποιον για να χαλαρώσεις!
    Αν έχεις κάνει το σωστό βήμα και έχεις ασφαλιστεί μην κάνεις το λάθος να μιλάς δεξιά και αριστερά για το ατύχημα που συνέβει. Επικοινώνησε άμεσα με τον ασφαλιστή σου. Εκείνος γνωρίζει το καλό σου και θα σε υπερασπιστεί σωστά και δίκαια απέναντι από κάθε κακόβουλη ενέργεια.
  • Αν δεν γνωρίζεις με ποιον να επικοινωνήσεις στην περίπτωση ατυχήματος κοινοποίησε στο διαδίκτυο (π.χ. στη σελίδα της ασφαλιστικής σου) το περιστατικό και κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει!
    Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να ανεβάσει κάποιος υλικό από το ατύχημα στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο και ιδιαίτερα τα social media (Facebook, Twitter, Instagram) είναι εύκολα προσβάσιμα από τον καθένα, και ιδιαιτέρως από τους νομικούς-ασφαλιστικούς συμβούλους των τρίτων προσώπων. ΜΗΝ ανεβάσετε κανένα στοιχείο (φωτογραφία, βίντεο, σχόλιο) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.
  • Συζήτησε το ατύχημα με την ασφαλιστική του παθόντος.
    Επειδή όπως είπαμε ό,τι αναφέρετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, αφήστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο να αναλάβει εξ' ολοκλήρου την υπόθεση.