Ο έλληνας, δυστυχώς, θεωρείται αυτό που λέμε «ασφαλιστικά ημιμαθής» και η μισή γνώση είναι πολλές φορές χειρότερη κι από την αμάθεια. Μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι Ασφαλιστές θέλουν να «μας φάνε τα χρήματα» και ότι «αν είναι κάτι να συμβεί, θα συμβεί».

Στην πραγματικότητα όμως, ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Ότι η ζωή είναι μια σειρά από πιθανότητες και ότι αυτό που συνέβη χθες στον γείτονά μας, μπορεί να συμβεί σε εμάς αύριο.

Η Ασφάλεια δεν είναι ένα απλό έξοδο. Είναι μία έξυπνη επένδυση για ένα πιο σίγουρο μέλλον. Παρακάτω θα διαβάσεις όσα δεν σου έμαθε ποτέ η οικογένειά σου - αλλά πρέπει να γνωρίζεις – για την Ασφάλεια Κατοικίας, Οχήματος και Υγείας.

  • Ασφάλεια Κατοικίας: Τα καιρικά φαινόμενα, οι σεισμοί και οι ληστείες είναι τρία από τα βασικά αίτια καταστροφών του σημαντικότερου περιουσιακού σας στοιχείου, της Κατοικίας σας. Τα κόστη σε περίπτωση καταστροφής είναι δυσβάσταχτα για τον μέσο εργαζόμενο, ξεκινώντας από την αποκομιδή των ερειπίων έως και την συνολική αποκατάσταση του κτιρίου. Στην πραγματικότητα η ασφάλειά σας είναι πολύ φθηνότερη από το ρίσκο της ζημιάς. Μην αφήνετε το σπίτι σας ανασφάλιστο. Θυμηθείτε: μέσα σε αυτό...ζείτε!
  • Ασφάλεια Οχημάτων: Με την Ασφάλεια του Αυτοκινήτου δεν προστατεύετε μόνο τον εαυτό σας και το αμάξι σας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και τους γύρω σας. Ασφάλεια Αυτοκινήτου σημαίνει «είμαι υπεύθυνος οδηγός και δεν ρισκάρω ποτέ». Συν τοις άλλοις, τα έξοδα του ατυχήματος είναι πάρα πολλά και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τα καλύψουν χωρίς να χρειαστεί να δανειστούν. Με ένα ελάχιστο ποσό μηνιαίως μπορείτε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω.
  • Ασφάλεια Υγείας: Είτε καλύπτεστε από κάποιο ταμείο είτε όχι, η Ασφάλεια Υγείας είναι πολύτιμη για εσάς. Βάλτε τα εξής ερώτηματα στον εαυτό σας: Είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που απολαμβάνετε; Έχετε άμεση πρόσβαση σε ιατρείο και φάρμακα τη στιγμή που θα το χρειαστείτε; Τί θα κάνετε σε περίπτωση προσωπικού ατυχήματος; Μπορείτε να καλύψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα (σύζυγο, γονεις); Αν οι απαντήσεις σας βαραίνουν τη συνείδηση και το πορτοφόλι σας τότε η Ασφάλεια Υγείας μπορεί να σας βοηθήσει.