Όσοι από εσάς είστε γονείς ξέρετε ότι το φθινόπωρο σημαίνει... παιδικές ιώσεις! Με την επιστροφή στα σχολεία, λόγω του συνωστισμού στις αίθουσες, πολλοί από τους μικρούς μας φίλους πέφτουν θύματα των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Παρακάτω μπορούμε να δουμε κάποιες συμβουλές για να βοηθήσουμε τα μικρά μέλη της οικογένειας να ξεπεράσουν τη γρίπη:

  • Συμβουλή 1 Φροντίστε να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες νερού. Το νερό βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών σε όλο το σώμα. Πλούσια πηγή νερού και βιταμινών είναι τα φρούτα και οι φρέσκοι χυμοί τα οποία περιέχουν, εκτός των άλλων, και αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Συμβουλή 2 Αν το παιδί σας παίρνει αντιβίωση φροντίστε να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε πρεβιοτικά και προβιοτικά όπως για παράδειγμα το γιαούρτι. Τέτοιου είδους τροφές προστατεύουν το πεπτικό σύστημα του μικρού σας από λοιμώξεις.
  • Συμβουλή 3 Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας χάσει λίγο βάρος. Είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού που προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένεια.
  • Συμβουλή 4 Μην χρησιμοποιείτε πολλά μπαχαρικά ή λάδι κατά την προετοιμασία των γευμάτων, τα οποία μπορεί να του δημιουργήσουν ενόχληση στο στομάχι.
  • Συμβουλή 5 Μην προσπαθήσετε να του δώσετε περισσότερη ποσότητα φαγητού απ’ όση σας πεί οτι αντέχει. Αντί αυτού προτιμήστε πολλά μικρά γεύματα εντός του 24ώρου.
  • Συμβουλή 6 Επισκεφείτε τον γιατρό που εμπιστεύεστε όσες φορές χρειαστεί για να βεβαιωθείτε ότι η υγεία του παιδιού σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Με την Κάρτα Υγείας της Ορίζων μπορείτε να ασφαλίσετε την οικογένειά σας (έως και 6 μέλη) μόνο με 255€ το χρόνο. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, σε όλη την Ελλάδα, όλο το 24ωρο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.