ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η ιδιοκτησία ενός σκάφους συνιστά την ανάληψη μιας ευθύνης που κρύβει διάφορους κινδύνους. Η Πολιτεία έχοντας αναγνωρίσει την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της ασφάλισης, έχει ορίσει την κάλυψη αστικής ευθύνης ιδιοκτητών σκαφών έναντι τρίτων υποχρεωτική.

Για αυτό το λόγο και έχοντας ως γνώμονα την προστασία σας σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους και ωφέλειας, σχεδιάσαμε το πρόγραμμα Ορίζων Navigator που καλύπτει επαρκώς την αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκάφους έναντι τρίτων.

Επιπλέον, καλύπτεται η ευθύνη του ασφαλισμένου για τη δαπάνη ανέλκυσης ή μετακίνησης του ναυαγίου του ασφαλιζόμενου σκάφους και τυχόν έξοδα που θα γίνουν για τη μετακίνηση του ναυαγίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ασφάλισης σκαφών αναψυχής της Ορίζων αφορά τους παρακάτω δύο τύπους σκαφών:

Α. Μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής

Σύμφωνα με το νόμο 4256/2014 καθίσταται υποχρεωτική η ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και επιβαινόντων κάθε επαγγελματικού μηχανοκίνητου σκάφους και κάθε ιδιωτικού σκάφους αναψυχής, από πρόκληση θαλάσσιου ατυχήματος.

Υποχρεωτικά όρια ευθύνης:

 • Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες και/ή θάνατο επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία: όριο ευθύνης 50.000€ κατ' άτομο και συνολικά 500.000€ ανα γεγονός.
 • Αστική ευθύνη για υλικές ζημίες επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία: όριο ευθύνης 150.000€.
 • Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. Καλύπτεται η ευθύνη του ασφαλιζόμενου σκάφους για ρύπανση του θαλάσσιου ή λιμναίου περιβάλλοντος και αφορά αποκλειστικά τη δαπάνη της απορρύπανσης της θαλάσσιας ή λιμναίας περιοχής: όριο ευθύνης 150.000€.

Β. Μη μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής

Βάση της 3131/1.6.1994 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, καθίσταται υποχρεωτική η ασφάλιση έναντι τρίτων και επιβαινόντων κάθε μη μηχανοκίνητου σκάφους αναψυχής από πρόκληση θαλάσσιου ατυχήματος και για τα εξής κάτωθι αναφερόμενα όρια ευθύνης:

 • Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες και/ή θάνατο επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία : όριο ευθύνης 150.000 €
 • Αστική ευθύνη για υλικές ζημίες επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία : όριο ευθύνης 90.000 €

Σας συμφέρει

Έχοντας ως γνώμονα την επίτευξη της καλύτερης σχέσης μεταξύ κόστους και προσφερόμενων καλύψεων, η Ορίζων Ασφαλιστική σας προσφέρει ασφάλεια μόνο από 32€ το εξάμηνο για τα μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής, ανάλογα με την ιπποδύναμη του σκάφους, από 52€ το εξάμηνο για τα μη μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής, ανάλογα με το μήκος του σκάφους και από 56€ το εξάμηνο για τα επαγγελματικά σκάφη (μη περιηγητικά).

Τα ασφαλιστήρια εκδίδονται με ετήσια ή εξαμηνιαία διάρκεια.

Εκπτώσεις-Επιβαρύνσεις

 • Σε περίπτωση που ο χειριστής του σκάφους διαθέτει άδεια χειριστού για περισσότερο από 5 χρόνια παρέχεται έκπτωση 5% επί των ασφαλίστρων.
 • Παρέχεται ομαδική έκπτωση για την ασφάλιση 10 σκαφών και άνω 10%.
 • Σε περίπτωση που ο χειριστής του σκάφους είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών ή η άδεια χειριστού είναι σε ισχύ λιγότερο από 2 έτη υπάρχει επιβάρυνση 20% επί των ασφαλίστρων.
 • Σε περίπτωση υπάρξεως βοηθητικού σκάφους (Tender-Dinghy Boat) και εφόσον ο ασφαλιζόμενος επιθυμεί επέκταση των καλύψεων και για το βοηθητικό σκάφος, υπάρχει επιβάρυνση 20% και θα πρέπει να γίνει αναφορά της συγκεκριμένης επέκτασης στην αίτηση ασφαλίσεως.
 • Σε περίπτωση που το σκάφος έλκει σκι, αλεξίπτωτο, μπανάνα, tubes, τίθεται επιβάρυνση 15%.
 • Σε περίπτωση που ο ασφαλιζόμενος επιθυμεί επέκταση της καλύψεως στα Τουρκικά Παράλια τίθεται επιβάρυνση 20%.

Πρόσθετη προαιρετική κάλυψη Νομικής Προστασίας (Mondial Assistance)

Η νομική προστασία σκάφους αναψυχής, καλύπτει τα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές δικηγόρων μέχρι 2.000€ και προσφέρει τα εξής:

 • Διεκδίκηση αποζημιώσεων

  Διεκδικείται η ζημιά που προξένησε άλλο σκάφος στο σκάφος του ασφαλισμένου, είτε από τον ιδιοκτήτη του άλλου σκάφους είτε από την ασφαλιστική του εταιρία.

 • Ποινική υπεράσπιση

  Αποκρούονται οι ποινικές κατηγορίες για τραυματισμό ή θάνατο τρίτων, ρύπανση θάλασσας και λοιπές παραβάσεις για μη τήρηση του κανονισμού ναυσιπλοΐας.

Προσοχή: Η κάλυψη Νομικής Προστασίας δεν παρέχεται σε μη μηχανοκίνητα σκάφη και δεν ισχύει εκτός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων. Επίσης, δεν καλύπτεται ατύχημα από σκιέρ ή οποιουδήποτε άλλου είδους ρυμουλκούμενου (αλεξίπτωτο, tubes, μπανάνα κλπ.)

Η κάλυψη παρέχεται σε συνεργασία με τη MONDIAL ASSISTANCE.

Απαραίτητα έγγραφα για την ασφάλιση:

 • Άδεια εκτέλεσης πλόων ερασιτεχνικού σκάφους.
 • Άδεια χειριστού ταχύπλοου σκάφους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους της εταιρίας μας στο τηλέφωνο 210-3227932-6. Εναλλακτικά, στείλτε μας e-mail στο info@orizonins.gr ή επισκεφθείτε τα γραφεία μας όπου θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να σας εξυπηρετήσουμε.