Μεγάλος χορηγός η Ορίζων Ασφαλιστική στην "16η Ημερίδα του InsuranceForum.gr & του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων".

Η ημερίδα, που έλαβε χώρα χτες, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στο RADISSON BLU PARK HOTEL στην Αθήνα, είχε θέμα ‘’Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση την προσεχή διετία” και διαχωρίστηκε σε τέσσερις ενότητες με απολύτως επίκαιρα θέματα που απασχολούν το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Κάθε ενότητα προλογίστηκε από τους εκπροσώπους του ΣΕΜΑ, ενώ η κεντρική παρουσίαση έγινε από ειδικό ομιλητή και ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Τα θέματα των τεσσάρων ενοτήτων ήταν τα εξής: α) Οδηγία IDD - Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, β) Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων - Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, γ) Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, και δ) Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρεμβλήθηκε ομιλία του κ. Nic De Maesschalck, Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους όλα τα νεότερα σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία IDD.

Ο σκοπός της Ημερίδας ήταν διπλός. Αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος, και αφετέρου, η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων. 

Η Ημερίδα διεξήχθει υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α), Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε), Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε), Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής (ΣΠΑΤΕ).

Μεγάλος Χορηγός της ημερίδας αποτέλεσε η Ορίζων Ασφαλιστική.

Πηγή: InsuranceForum