Ένα αρκετά μεγάλο ζήτημα που απασχολεί και καλείται να αντιμετωπίσει η παγκόσμια αγορά και κατ’ επέκταση η χώρα μας είναι αυτό της ενεργειακής κρίσης. Η μείωση της προσφοράς του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την έλλειψη εναλλακτικών προμηθευτών, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κλίμα αβεβαιότητας, που εντείνεται όσο οδεύουμε προς τους χειμερινούς μήνες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής κατά 5% ενώ ο συνολικός στόχος για τη μείωση του φυσικού αερίου κυμαίνεται στο 15%.  

Καταναλωτές και επιχειρήσεις λοιπόν, πρέπει να αναζητήσουν διαφορετικές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι η θερμομόνωση, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας. Υπάρχει τεράστια αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, οπότε το θετικό των επενδύσεων αυτών είναι ότι, πέραν των άλλων, μπορούν να αποπληρωθούν πολύ πιο γρήγορα, συγκριτικά με το παρελθόν. 

Υπάρχουν εννοείται και πολύ πιο οικονομικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές και να συμβάλουν εξίσου στην εξοικονόμηση όπως είναι η εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για τη σωστή διαχείριση και ρύθμιση των θερμαντικών σωμάτων, του φωτισμού, του θερμοσίφωνα κλπ. Η απενεργοποίηση των παραπάνω συσκευών, όταν δεν είναι απαραίτητο ή όταν δεν χρησιμοποιούνται, πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών, όπως επίσης και η συστηματική συντήρησή τους. Είναι οι μικρές μεν κινήσεις στην καθημερινότητα, που όμως μπορούν να κάνουν την διαφορά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και εξοικονομώντας σημαντικά επίπεδα ενέργειας.   

Οποιαδήποτε λύση και αν έχετε επιλέξει για να μειώσετε τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας, μην κάνετε την ίδια οικονομία και για το κομμάτι της ασφάλειάς σας. Ειδικά οι συσκευές θέρμανσης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους πυρκαγιάς είτε από λανθασμένη χρήση, είτε ακόμα και από προβληματική κατασκευή. Μην αφήσετε τίποτα να επηρεάσει την περιουσία σας με ένα από τα ανταγωνιστικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας από την Ορίζων. Ασφαλίστε την κατοικία σας και το περιεχόμενό της και μείνετε ανεπηρέαστοι από οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν μπορεί να προκύψει. Επιπλέον εάν έχετε επενδύσει σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ολοκληρώστε την επένδυση αυτή με μια ασφάλιση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που καλύπτει περιστατικά πυρκαγιάς και άλλων συμπληρωματικών κινδύνων. 

Τέλος εάν έχετε επιχείρηση η Ορίζων 1964 καλύπτει και εσάς, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό σας με τα προγράμματα ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ευέλικτα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας για τα πιο μικρά και καθημερινά μέχρι τα πιο σοβαρά περιστατικά που μπορεί να συμβούν.