H κλιματική αλλαγή δείχνει το σκληρό της πρόσωπο με κάθε νέο καιρικό φαινόμενο που ξεσπά, όχι μόνο στη προσωπική μας περιουσία, αλλά ζημιώνοντας και την επαγγελματική δραστηριότητα πολλών από εμάς.  

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών του Πότσνταμ για τις Επιπτώσεις του Κλίματος, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις ημέρες με βροχοπτώσεις, ιδίως όταν τα φαινόμενα είναι ακραία, και στο επίπεδο του ΑΕΠ και στην πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με την επιστημονική εκτίμηση, με βάση τα δεδομένα που συνέλεξαν και ανέλυσαν στοιχεία για 1.554 περιοχές σε 77 χώρες για μία περίοδο 40 ετών (1979-2019), η αναμενόμενη ένταση των βροχοπτώσεων στο μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, προκαλώντας ολοένα συχνότερες διακοπές ρεύματος, καταστροφές υποδομών, παρακώλυση της οικονομικής δραστηριότητας και άλλα. Μάλιστα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ Άντερς Λέβερμαν τόνισε: «Αποσταθεροποιώντας το κλίμα μας, βλάπτουμε τις οικονομίες μας. » 

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μοιάζουν σχεδόν αναπόφευκτες για τις επιχειρήσεις, με ήδη ορατές διαφοροποιήσεις στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, των μεταφορών και της διαχείρισης ακινήτων. 

Η Ορίζων ασφαλιστική παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης τόσο για τις εγκαταστάσεις της μικρής ή μεσαίας επιχείρησής σας, όσο και για το περιεχόμενό της, όπως ο εξοπλισμός και τα προϊόντα, σε περισσότερες από 200 επαγγελματικές κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως καταστήματα λιανικής, αποθήκες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, γραφεία, επαγγελματικές στέγες, μικρές βιοτεχνίες, εργαστήρια κ.ά. Ασφάλισε άμεσα την μικρομεσαία επιχείρησή σου και προστατέψου από τις αρνητικές συνέπειες της περιβαλλοντικής κρίσης.