Ο όμορφος καιρός του καλοκαιριού, προτρέπει τον κόσμο να αφήσει το σπίτι και να ασχοληθεί με εξωτερικές δραστηριότητες στην αυλή ή στο μπαλκόνι του. Παράλληλα, το καλοκαίρι είναι και η ιδανική στιγμή για την επιδιόρθωση του σπιτιού από τις ζημιές του χειμώνα και την προστασία από το θερμό κλίμα.

Η Ορίζων Ασφαλιστική δημιούργησε τον παρακάτω οδηγό με στόχο να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, για τη διατήρηση της κατοικίας σε άριστη κατάσταση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

  • Στο εξωτερικό του σπιτιού
    Αν ζείτε στο ισόγειο ή σε μονοκατοικία κάντε το γύρο του σπιτιού καταγράφοντας σε μία λίστα οποιαδήποτε ζημιά παρατηρείτε στην οικοδομή ή στον κήπο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην οροφή του σπιτιού, στις πιθανές ρωγμές των εξωτερικών τοίχων, στα σπασμένα ή ραγισμένα σκαλοπάτια, στα λυγισμένα ή σκουριασμένα κιγκλιδώματα και στα δέντρα της αυλής που μπορεί να αποτελέσουν δυνητική απειλή για την οικοδομή σε περίπτωση πτώσης.

    Εάν εντοπίσετε κάποια εμφανή ζημιά προχωρήστε στην επισκευή της άμεσα για να αποφύγετε την εξάπλωση και την επιδείνωσή της που θα επιφέρει μεγαλύτερο κόστος. Εάν ζείτε στον όροφο κάποιας πολυκατοικίας ακολουθήστε την ίδια μέθοδο κινούμενοι από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

    Ακόμη, έχετε το νου σας για φωλιές εντόμων ή μικρών τρωκτικών. Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για απεντομώσεις και μυοκτονίες. Τέλος, εντοπίστε τις πιθανές κρυψώνες των διαρρηκτών περιμετρικά του σπιτιού σας και λάβετε τα μέτρα σας για τον επαρκή φωτισμό και την επιτήρησή τους με κάμερες.
     
  • Στο εσωτερικό του σπιτιού
    Τσεκάρετε τις κλειδαριές του σπιτιού σας για να δείτε αν λειτουργούν σωστά και ανοιγοκλείστε τις πόρτες για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζουν ακριβώς στο πλαίσιό τους. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας.

    Στη συνέχεια ελέγξτε τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος και όλες τις πρίζες/καλώδια του σπιτιού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα και λειτουργούν όπως πρέπει. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο της φωτιάς, προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε το ηλεκτρικό σύστημα με την ταυτόχρονη χρήση πολλών συσκευών.

    ​Τέλος ανανεώστε το φίλτρο του απορροφητήρα σας και καθαρίστε το πίσω μέρος από το πιστολάκι των μαλλιών σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
     
  • Αποκτήστε ένα ευέλικτο πρόγραμμα Ασφάλειας Κατοικίας
    Ετήσιο ή εξαμήνου; για μικρό σπίτι ή για μεγάλο; για κατοικία με δάνειο ή χωρίς; Η Ορίζων Ασφαλιστική επανέρχεται στο προσκήνιο με τα ανανεωμένα και πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα Ασφάλειας Κατοικίας, αυτό το καλοκαίρι, τα οποία ικανοποιούν όλες τις ανάγκες σας, όποιες κι αν είναι αυτές! Δείτε τα εδώ και επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας ασφαλιστή για να σας κατευθύνει στην σωστή επιλογή.